Blåhovedet pionus

  • Blåhovedet pionus

Latin: Pionus menstruus

Blåhovedet Pionus eller Blåhovedet Langvinge-papegøje som den også kaldes, er en meget smuk og fugl med et roligt væsen. Er meget almindelig herhjemme og opdræt er også almindeligt.
Den er velegnet både som tamfugl og som voliere fugl, men må dog kun holdes udendørs i sommermånederne.

Kendetegn

Fjerdragten er mørk grøn med blåt hoved, hals og nakke. Strubefjerene har rød basis. Øredækfjerene er sorte. Forreste del af brystet er grønt med blåkantede fjer. Underhaledækfjerene er røde. Selve halen er grøn. Næbbet er mørkegråt, iris mørkebrun og benene grålige. Kønnene er ens.
Længde: 28 cm

Gennemsnitsalder

25 år

Levested

Sydamerika – Costa Rica, nordlige Bolivia samt centrale Brasilien.

Føde

Solsikke, havre, hvede og kanariefrø samt masser af frugt.