lutino nymfeparakit – køn?

Hejsa.
jeg har fået en skøn parakit af arten Lutino, og fik afvide det er en han, men hvordan kan man kønsbestemme den med sikkerhed?
Jeg vil gerne have endnu en, men skal vide kønnet på min basse herhjemme først 🙂

på forhånd tak!

 1. Michael says:

  Hej Michelle for at kønsbestemme med sikkerhed må du en tur forbi dyrlægen, som kan rykke et par fjer ud og sende til analyse. Du kan dog selv foretage en mere usikker vurdering ved blandt andet at registere toppen (hannens ligger mere ned), halefjerene (hunnen har tværstriber, hvis halen holdes mod skarpt lys) eller føddernes placering (hunnen har et større mellemrum mellem benene). Du kan læse mere om nymfeparakitten – og se billeder, der viser kønsforskellene ved at følge dette link.

 2. Nik Jensen says:

  Det er godt nok svært, men som Michael siger, er der nogle metoder for at indeficere kønen.
  Som regel, så er det hanner, som plejer at lave mest lyde, mens hunne er mere stille.
  Men det kan selvf. ikke være 100% tegn.

 3. Hos nymfepagegøjen af Lutino, kan der ses foreskel når de har haft fjerfældning efter ca. 7-8 mdr. På undersiden af halefjerene er hannens helt hvide, hvorimod hunnens er gule. Tværstriber kan være meget svære at se på de hvide, og hunner kan også finde på at synge som hannen. Men jo som regel synger hannen noget mere 🙂

 4. Hej jeg har også lige fået en hjem, men den er fra et forældre par der kan lave begge køn, hvor den anden hn havde var kun kønsbundet til piger.
  Jeg tog den som lavede begge køn, men er stadig usikker. Hun troede selv det var en han. Men han pipper lidt indimellem, men kan jo så også være fordi det er så nyt. Han har kun været her 3 dage.
  Den ville allerede gå på min finger dagen efter, men kan også skrabbe lidt. Overfor min mand løftede den begge vinger ud og baskede og hvæsede til at starte med, og står tit i buret og basker vildt med vingerne, og bagefter bliver der pippet.
  Den lytter rigtig meget når man snakker med den.

  Er der noget der kan tyde på et køn der.?

Skriv et svar

Du skal logge ind for at svare.