Latin: Anodorhynchus hyacinthinus

Denne store Ara (faktisk den største) er underkastet skærpede eksportbestemmelser, og er derfor meget sjælden blandt opdrættere.
Fuglene kan være meget støjende.

Pga. sin størrelse kræves en voliere på mindst 6×4 meter og ca. 3 meter højt. Det skal endvidere være solidt bygget pga. det kraftige næb!

Kendetegn

Koboltblå fjerdragt. Undersiden af halen er grå. Nøgen orange gul øjering. Iris er mørkebrun. Elastisk hud ved undernæb er gult. Næbbet er gråsort. Fødderne er mørkegrå.

Størrelse: 100 cm

Levested

Sydlige Brasilien, Pará, BNahia, Goias, Minas Gerais og Mato Grosso. Foretrækker sumpede skove og palmelunde.

Opdræt

Det er meget svært at få dem til at yngle i fangenskab pga. deres store krav til plads. Kuldet består af 2 – 3 æg. Ungerne klækkes efter 30 dage. De flyver fra reden efter ca. 90 – 100 dage.

7. juni 2018