hvordan er det at have en fugl?

Hej min Kæreste og jeg er 21 år har besluttet os for at anskaffe os en hvidpandet Pionus. Hun har længe drømt om at have en større fugl og har selv haft en for 5 år siden. Jeg er selv glad for dyr og tror at det vil være rigtig hyggeligt. Jeg vil bare gerne høre mere om hvad det vil sige at have fugl og jeg synes det er svært at finde noget omkring hvidpandet pionus. Jeg kunne godt tænke mig og høre hvilke særlige krav vi bør overveje, hvad kan komme som en overraskelse og hvad bør vi være forberedt på?

 1. HansOgJacob says:

  Hej,

  Min kæreste og jeg købte en Pionus Maximillian for 4 år siden.
  Han døde desværre af kræft sidste sommer.
  Så galt behøver det jo ikke at gå for Jer!!! 🙂
  Men jeg vil lige oplyse om den MEGET store udfordring der er i at være kærester, og så anskaffe sig en så klog fugl..
  Papegøjer er ikke ligesom undulater eller parakitter.. De er ultra monogame, og vi havde meget store udfordringer i forhold til at have ham (Carlo) ude, når min kæreste var hjemme.
  Carlo kastede sin kærlighed på mig, da han blev kønsmoden.
  Som lille kunne han lide alle! Alle kunne nusse ham og kysse ham, han snakkede meget og var i det hele taget en drømmefugl! Men da han blev voksen var det KUN mig han gad! Og han forsvarede mig altid. Min kæreste blev decideret jagtet gennem stuen og bidt i nakken hvis han kom hjem, når Carlo var ude. Det endte med at han kun kunne være ude, når jeg var alene hjemme, eller hvis Rasmus (min kæreste) lukkede sig inde i det andet rum.
  Læs mere om dette – de kan jo blive virkeligt gamle – og tro mig! de går LIGE i hjertet hos folk! Vi elskede Carlo, og selvom det var et problem med det monogame, så var vi begge dybt ulykkelige da han døde!
  Det er lykken at have fugle! I dag har vi to undulater (der endda yngler!) og vi har fundet ud af at for os, som par med aktiv hverdag, med job og sport, er det en fryd at have to sammen, da intet menneske kan gøre det bedre for en fugl, end en anden fugl kan.
  Buttom line: det er LYKKEN at have fugle! Især kloge store fugle!!! <3 <3 <3
  Men det kræver siiindssygt meget arbejde og tid – mere end en hund! hver eneste dag, for at den trives..
  Med det sagt – held og lykke, og hvis I beslutter jer for at gøre det, fortryder i næppe 😉 bare i er indstillet på, at give den det den forthjener. Alt for mange papegøjer sidder alene i et bur 8 – 10 timer alle hverdage – det tangerer til dyreplageri, hvis du spørger mig 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=u2ITxMnuYgo <– Carlo <3

Skriv et svar

Du skal logge ind for at svare.