Hvor meget mad til unger?

Hej

Hvor meget mad skal Gråspurve unger have?

Det er en lidt længere historie, men sumasumarum er, at jeg har nogle unger, der er overladt til dem selv og jeg vil så opfodrer dem til, de kan klare sig selv. De er begyndt at få fjer, men ellers ved jeg ikk, hvor gamle de er. De er vel på størrelse med en tommelfinger.

Det går fint med at få dem tiæ at spise. Jeg har givet dem mad 3 gange i dag. De fik hver 2 melorme hver gang. Er det nok eller for meget eller hvad? Nogen ideer? Tænker det må være lidt ligesom at opfodre kanariefugle…

 1. Michael Søndergaard says:

  Hej Lars. Det hurtige svar er, at ungerne skal have mad når kråsen er tom. Du kan læse mere om fuglenes fordøjelsessystem på denne artikel (klik). Jeg vil skyde på dine unger er omkring en uge til halvanden, hvilket betyder, at de skal have mad ca. 4-5 gange i døgnet. De kan spise både insekter og frø – læs mere om, hvordan du opfostrer fugle fra haven på denne artikel (klik). Krydser fingre for, at det lykkes!

 2. Lars says:

  Jeg giver dem mad ca. hver anden time fra nu af. Og så et par dråber vand i en spræjte en enkelt gang on dagen. Det er godt, vi har ferie 🙂

  Efter hvad jeg har læst, så burde gråspurve være flyvedygtige efter 14 dage. Dem her har så været uden forældre i ca. 7 dage, så de er nok lidt bagud i deres udvikling. De var meget afkræftede, da jeg tog dem ind. Allerede samme dag fik de mange flere kræfter og de spiser godt allesammen. Selv den mindste, der stadig er nøgen. De andre har pletvise fjer og alle åbne øjne. De kravler også rundt i reden.

  Moderen var fløjet ind i vores garage og havde ramt vinduet i den anden ende. Og faderen er forsvundet derefter?? Men jeg kan også forstå, at de bliver sammen hele livet, så han har nok ikk kunne overskue at både være enkemand og stå alene med 5 unger.

  Vi har ventet mange dage for at se, om han ikk vente tilbage, men efter de ikk havde fået mad i over en uge og deres pipperi næsten var ophørt, så tog jeg dem ind.

  Indtil videre virker det bestemt som om, at de klarer sig.

 3. Lars says:

  Hold da op, de vokser hurtigt! På tre dage har de næsten fået fuld fjerdragt og vokset i hvert fald med 1/3 i størrelse. De ligner “rigtige” gråspurve nu 🙂 Det gælder dem alle på nær en, som stadig ikk fået fjer. Den åbner også kun øjnene en lille smule.

  De får mad ca. Hver anden time og så giver jeg dem 5 melorme hver. Og kun 3 til den lille. Alle får 2-3 dråber vand også.

  De kan ikk have mere i maven, vel? Når jeg sætter dem ned, så går de stadig helt amok og vil have mere mad…

  • Lars says:

   Hej 🙂 De kan flyve nu og søger selv mad, så det må siges at gå rigtig godt. Og stærkt! Det er jo helt vildt…

   De finder selv maden oppe i foderdingsen, så tror I ikke de er klar til at blive sat fri?

Skriv et svar

Du skal logge ind for at svare.