Historien om et fugleinternat

Vi hedder Ole og Sanne og har et Fugleinternat for alle fuglearter. Det er ikke kun adfærdsramte fugle vi modtager, men også fugle der trives og har haft et rigtig godt liv før de kom til os.

Vores mål og mission med Fugleinternatet er at skabe et godt fugleliv for den enkelte fugl, uanset om det er en undulat eller en kakadue.

Fugleinternatet er non-profit og drives udelukkende af private midler.

Fugleinternatets mål og mission er at skabe et godt og stabilt liv for den enkelte fugl, at kunne rumme og løse de problemstillinger der måtte komme, at vejlede og rådgive gamle som nye fugleejere og være realistisk og klarsynet i forhold til fuglenes trivsel. Det betyder meget for os, at vi kan rumme og favne alle fugle dagligt. Derfor kan vi heller ikke sige ja til at modtage fugle fra alle de henvendelser der kommer.

Fugleinternat

Et blivende hjem

De fugle der kommer ind på Fugleinternatet kan være fugle der har udviklet et adfærdsproblem, det kan være fugle, som kræver ekstra meget opmærksomhed i dagligdagen, det kan være fugle der har været udsat for mishandling. Det kan også være fugle, som ingen skavanker har.

Den indleverede fugl bliver boende her på Fugleinternatet til den dag den afgår ved døden. Skulle der opstå en situation der gør, at fuglen ikke kan bo her mere, bliver tidligere ejer af fuglen kontaktet og er med i beslutningen om fuglens fremtid.

Selvom vi vil gøre alt for at fuglene falder til og trives her, så er det ikke sikkert, at fuglen kan trives med os og de omgivelser vi kan tilbyde. – Her vil den tidligere ejer også blive kontaktet og være med til at tage beslutningerne med hensyn til fremtidsplanen.

Fugleinternat undulater
Fugleinternat volierer

Et godt og flyvende fugleliv

Vi har ikke ret gerne fugle til at sidde alene i bur, derfor gør vi alt for at få fuglene til at leve med minimum en artsfælle. Alle fugle har adgang til udevoliere og et tilhørende indehus.

Den senere tid har vi oplevet en del der har spurgt ind til, hvordan man klipper vingerne på en fugl, samt vi har fået et par fugle ind på internatet med klippet vinger. Fællesnævneren for de klippet vinger er, at fuglen ønskes tam. Ved at klippe vingerne kan fuglen ikke flygte og derfor mener man, at fuglen bliver hurtigere tam. Det mener vi ikke er korrekt.

Vi mener, at der ofte sker det, at fuglen bliver angst og bider fra sig, da den ikke kan flyve væk, hvis den føler sig utryg – hvilket er det mest naturlige for den, da fugle jo er byttedyr.

Fuglene med klippede vinger kan også blive frustreret og begynder at skrige eller plukker fjerene af sig selv. Det er ikke kun fuglens flyveegenskaber der rammes, men også muskulatur, adfærd og trivsel der bliver ændret. Lykkes det at få fuglen tam, så skal man huske, at du er fuglens transportmiddel fremover.

Vi opfordrer derfor til at lade fuglene beholde deres vinger!

Skriv et svar

Du skal logge ind for at svare.